8) Φτιάχνουμε spicy pastrami sandwich!

Σήμερα είναι η Pastrami Sandwich Day και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα σάντουιτς διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

 

Θα χρειαστούμε:

μεγάλες φέτες ψωμί
3-4 φέτες παστράμι για ένα σάντουιτς
2 φέτες κασέρι
βούτυρο για άλειμμα

2-3 φύλλα μαρουλιού

πικάντικη μουστάρδα

Πώς γίνεται:

Αλείφουμε με βούτυρο το ψωμί και από τις δύο πλευρές του.

Ψήνουμε το ψωμί για λίγα λεπτά στο γκριλ της κουζίνας.

Απλώνουμε μουστάρδα στο ψωμί.

Στη μια φέτα ψωμιού βάζουμε παστράμι και στην άλλη κασέρι. Ψήνουμε τώρα ελάχιστα τις φέτες μέχρι να λιώσει το τυρί.

Στο τέλος προσθέτουμε το μαρούλι και καλή απόλαυση!

Tip

Mπορείτε να προσθέσετε πίκλες για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση!

info

Το παστράμι είναι ένα αλλαντικό που δεν είναι πολύ γνωστό ακόμα στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι δημοφιλές στην Αμερική και τη Βρετανία και μάλιστα το σάντουιτς με παστράμι έχει αναδειχθεί ως ένα από τα δημοφιλέστερα σνακ της Νέας Υόρκης.

Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Αμερική τον 19ο αιώνα. Το παστράμι παρασκευάζεται από όλα τα μέρη του βοδινού κρέατος, αλλά το φημισμένο της Νέας Υόρκης φτιάχνεται από το στήθος του. Η ονομασία παστράμι είναι δάνειο της τουρκικής λέξης pastirma και θυμίζει τον γνωστό μας παστουρμά. Η διαφορά τους είναι ότι το παστράμι δεν έχει το τσιμένι που επικαλύπτει τον παστουρμά. Είναι καθαρό κρέας μόσχου, καπνιστό, με επικάλυψη κόκκων πιπεριού, σιναπιού και κόλιανδρου.