10) Ήξερες ότι…

Feathery brows ή αλλιώς… lifting στα φρύδια!

‘Ισως έχετε δει τη νέα τάση στα φρύδια σκρολάροντας στο Instagram. Ανασηκωμένα φρύδια που δίνουν εφέ lifting. Οι makeup artsits λένε για αυτό το trend  ότι δίνει ένα φρέσκο βλέμμα. Για να πετύχετε ωστόσο ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα πρέπει να έχετε σχετικά πυκνά και μακριά φρύδια.

Πώς μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι:

Χτενίστε προς τα πάνω τα φρύδια σας με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα. Μπορείτε να τα σταθεροποιήστε με brow gel (άχρωμο) ή αν δεν έχετε με ελάχιστο hairspray που θα περάσετε στο βουρτσάκι και στη συνέχεια θα χτενίσετε τα φρύδια. Αν τα φρύδια σας δεν είναι πυκνά, μπορείτε να τα γεμίσετε με ένα μολύβι φρυδιών, προσέχοντας να μην ξεφύγετε από το περίγραμμα.

 

2 8εμα

Wordle: Το παιχνίδι λέξεων που έχει γίνει εμμονή

Ο μηχανολόγος Josh Wardle κατά τη διάρκεια της πανδημίας έφτιαξε ένα παιχνίδι λέξεων για τη συνάδελφό του που της αρέσουν πολύ. Έτσι δημιουργήθηκε το Wordle. Στην αρχή έπαιζαν οι δυο τους για μήνες, μετά “κόλλησαν” φίλοι και συγγενείς τους και στη συνέχεια η εμμονή εξαπλώθηκε! Την 1 Νοεμβρίου έπαιζαν μόλις 90 άτομα ενώ ένα μήνα πάνω από 300.000! Το παιχνίδι είναι απλό και κάθε παίκτης έχει 6 προσπάθειες, δηλαδή δεν μπορεί να παίζει όσο θέλει. Μαντεύεις μια λέξη 5 χαρακτήρων σε ένα κουτί. Τα χρώματα σου δείχνουν ποια γράμματα πέτυχες και συνεχίζεις μέχρι να τη βρεις (ή μέχρι να τελειώσουν οι 6 ευκαιρίες σου). Μετά μπορείς να ξαναπαίξεις με την επόμενη λέξη, την επόμενη μέρα. Ο δημιουργός του εγγυάται ότι το παιχνίδι δημιουργήθηκε μόνο για να περνάμε καλά και όχι για να έχει οικονομικό όφελος. Αυτό που αρέσει πολύ στους φαν του παιχνιδιού είναι ότι δεν τους στέλνει ενημερώσεις ούτε εμφανίζονται διαφημίσεις.