4) Μοσχάρι κοκκινιστό με φασόλια

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

 

Ο καιρός άλλαξε για τα καλά, οπότε τι λέτε για ένα χορταστικό κοκκινιστό μοσχαράκι με φασόλια;

 

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο ή σπαλομίτα

1 τμχ κρεμμύδι λευκό

1 τμχ καρότο

1 τμχ σέλερι

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

2 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο

1 τμχ ξύλο κανέλας

1 κ.σ. πελτέ

500 γρ. ντομάτα χυμό

Λίγα κλωνάρια θυμάρι

200 ml κόκκινο κρασί

200 γρ. φασόλια μέτρια

Ζωμό βοδινού

Μαϊντανό

50 γρ.  φέτα τριμμένη

 

Πώς γίνεται:

Σωτάρουμε το κρέας και αφαιρούμε.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τον πελτέ τα μπαχαρικά.

Μολις μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.

Μετά προσθέτουμε την ντομάτα το θυμάρι το ζωμό βοδινού και νερό. Σιγομαγειρεύουμε για 1 με 1 ½ ώρα.

Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε να πάρουν μια βράση με το μοσχάρι.

Ρίχνουμε μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη φέτα.