8) Νapolitana, η αυθεντική!

Και αφού πήγαμε στη Νάπολη, ήρθε η ώρα να γευτούμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της! Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας πάμε να φτιάξουμε μια Νapolitana με ριγκατόνι!

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. ριγγατόνι

Για τη σάλτσα

2 συσκευασίες με αποφλοιωμένα ντοματάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό

ρίγανη

 

Πώς γίνεται:

Φτιάχνουμε τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά, και το προσθέτουμε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τώρα την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Περιμένουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για περίπου 45 λεπτά. Προσθέτουμε και τον βασιλικό.

 

Τα ζυμαρικά μας

Τα ριγγατόνι θέλουμε να είναι al dente. Τα βράζουμε, τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε προσθέτουμε το αγαπημένο μας τριμμένο τυρί.