8) Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

 

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Ο καιρός θέλει σούπα και ζεστασιά! Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μια θρεπτική και χορταστική σούπα!

Υλικά:

500 γρ κιλότο μοσχαρίσιο
1 τμχ κρεμμύδι λευκό
1 τμχ καρότο
1 στικ σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. αρακά
100 ml κόκκινο κρασί
1 μέτρια πατάτα
6 τμχ μανιτάρια Portobello
1 φύλλο δάφνης
Λίγα κλωνάρια θυμάρι
Ζωμός βοδινού
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός

Πώς γίνεται:

-Σωτάρουμε το μοσχάρι καλά να πάρει ωραίο χρώμα.
-Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους ή μπαστούνια.
-Αφαιρούμε το κρέας και προσθέτουμε τα λαχανικά, ύστερα βάζουμε πάλι το κρέας και σβήνουμε με κρασί.
-Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για 1 με 1 ½ ώρα.
-Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε την πατάτα και τον αρακά.
-Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
-Σερβίρουμε με ψημένο προζυμένιο ψωμί.