5) Αβγά με σάλτσα ντομάτας και καλαθάκι Λήμνου

 

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Ώρα για νοστιμιές! Σήμερα τα αρώματα και τα χρώματα θα πλημμυρίσουν την κουζίνα μας!

Υλικά:

1 τμχ κρεμμύδι λευκό

1 τμχ πιπέρια Φλωρίνης

1 σκελίδα σκόρδο

500 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης

4 τμχ αβγά

50 γρ. καλαθάκι Λήμνου

Αλάτι

Πιπέρι

Ζάχαρη

Ελαιόλαδο

 

Πώς γίνεται:

-Σωτάρουμε τα λαχανικά και τον πελτέ και μετά ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη.

-Σιγοβράζουμε για μισή ώρα και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

-Ύστερα σπάμε μέσα στη σάλτσα τα αβγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν με καπάκι.

-Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη ρίγανη και το καλαθάκι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

-Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.