6)Γαρίδες με βασιλικό και χλωροτύρι

 

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Μια ξεχωριστή γευστική πρόταση, ιδανική για την περίοδο που διανύουμε.

Θα χρειαστoύμε:

10 τμχ γαρίδες

1 τμχ κρεμμύδι λευκό

2 σκελίδες σκόρδο

1 τμχ τσίλι πιπεριά

Σαφράν κατά προσέγγιση

500 ml χυμό τομάτας

50 γρ. πελτέ

1 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο

100 ml λευκό κρασί

Φύλλα βασιλικού

Χλωροτύρι κατά προσέγγιση

Αλάτι

Πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής

Σωτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά, σβήνουμε με κρασί και αφαιρούμε.

Ύστερα σωτάρουμε τα λαχανικά με τον πελτέ, το σαφράν, τον αστεροειδή γλυκάνισο και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί.

Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό τομάτας. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες, τα φύλλα βασιλικού, το χλωροτύρι και λίγο ελαιόλαδο.

Tip

Εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε ένα γρήγορο ζωμό με το εσωτερικό μέρος του κεφαλιού από τις γαρίδες μαζί με λαχανικά για να εμπλουτίσουμε τη σάλτσα μας.