6).Μύδια με φινόκιο και τσίλι

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Aν σας αρέσουν τα μύδια δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και… θα μας θυμηθείτε!

Θα χρειαστούμε:

1 κιλό μύδια φρέσκα

1 τμχ λευκό κρεμμύδι

1 τμχ φρέσκο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 τμχ φινόκιο

1 τμχ τσίλι

100 ml λευκό κρασί

1 τμχ ντομάτα

Ξύσμα και χυμό από 2 lime

Μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής:

Σωτάρουμε τα λαχανικά τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε τα μύδια, τα σωτάρουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί.

Βάζουμε καπάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Όσα παραμείνουν κλειστά δεν τα τρώμε.

Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε με ψημένο προζυμένιο ψωμί.