7) Σουπιά με σέσκουλα και μυρωδικά

Γιώργος Τσόλκας, Chef Okio Restaurant

 

To μενού έχει σουπιά, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Τα μυρωδικά και τα σέσκουλα θα απογειώσουν το πιάτο μας!

 

Θα χρειαστούμε:

1 τμχ σουπιά

1 τμχ λευκό κρεμμύδι

2 τμχ φρέσκα κρεμμύδια

1 τμχ πράσο

1 σκελίδα σκόρδο

50 gr πελτέ ντομάτας

200 gr χυμό ντομάτας

Άνιθο

Μαϊντανό

500 gr σέσκουλα

1τμχ αστεροειδή γλυκάνισο

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

50 ml λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Ζάχαρη

Πώς γίνεται

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά με τα κομμάτια της σουπιάς.

Ύστερα προσθέτουμε τον πελτέ και τον γλυκάνισο και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η σουπιά. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα σέσκουλα και μαγειρεύουμε ελάχιστα.

Εκτός φωτιάς πρόσθετουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.