10)Ζήσε χωρίς εκφοβισμό!

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το εξής: Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο αποτελεί και ομαδικό φαινόμενο, δεδομένου ότι δεν αφορά μόνο στο μαθητή που εκφοβίζει και σε εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και σε όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση – Δράση

Από το 2015 που ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρόγραμμα Live Without Bullying διοργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του φαινομένου γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση.

Ειδικά για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, 6 Μαρτίου, υλοποιούνται μέσω του LWB τις εκδηλώσεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινού με τη συνεργασία όλων των φορέων.

Φέτος, οι δράσεις θα υλοποιηθούν όλο τον μήνα Μάρτιο, αφιερώνοντας όλες τις ημέρες του στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε μία προσπάθεια να φτάσει το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες.

Έτσι, έχουν προγραμματιστεί:

-Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, το Live Without Bullying και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση για την καταπολέμηση του
διαδικτυακού εκφοβισμού στα σχολεία, με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων αλλά και σχολείων. Mπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Go_96Y4ciXk

– Tην Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, θα φωταγωγηθούν δημόσια κτήρια, με χρώμα πράσινο, που είναι το «χρώμα της ελπίδας» και το χρώμα του LWB, υπενθυμίζοντας σε όλους μας τη σημασία της στήριξης που πρέπει να παρέχεται στα νέα παιδιά – θύματα κάθε είδους εκφοβισμού.

– Όλο τον Μάρτιο ο όμιλος ΟΑΣΑ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμβάλλει καθοριστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού προβάλλοντας το ψηφιακό υλικό του Live without Bullying σε διαφορετικά σημεία προβολής.