5).Ρεβύθια με γαρίδες

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Όσπρια με θαλασσινά… Ενδιαφέρον!

Υλικά:

500 γρ. ρεβύθια

10 τμχ γαρίδες

1 τμχ κρεμμύδι

1 τμχ καρότο

1 τμχ πιπεριά Φλωρίνης

1 τμχ τσίλι

50 γρ. πελτέ τομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγο σαφράν

Ζωμός Ψαριού ή Γαρίδας

Βασιλικός

Μαϊντανός

Αλάτι

Πιπέρι

Φέτα(προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό από την προηγούμενη μέρα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και αλατίζουμε πάντα στο τέλος για να βράσουν πιο γρήγορα.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά,τον πελτέ και σβήνουμε με το ζωμό και το σαφράν.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Μετά τα κάνουμε ένα με τα ρεβύθια και ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα σκεπασμένα στους 200 βαθμούς.

Σωτάρουμε τις γαρίδες με λίγο σκόρδο και τις βάζουμε από πάνω στο τέλος. Ύστερα ρίχνουμε από πάνω τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τη φέτα αν επιθυμούμε.