Το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία χτυπάει “κόκκινο” οι σαλάτες είναι μια καλή λύση για
να ξεγελάσετε την πείνα σας και να φάτε χωρίς να βαρύνετε επιπλέον. Με βασικό
συστατικό τα ζυμαρικά και αξιοποιώντας τα λαχανικά της εποχής θα φτιάξετε ξεχωριστά
γευστικά πιάτα.
Πάμε να δούμε 5 δροσερές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές για μακαρονοσαλάτα που
μπορούν να σερβιριστούν σαν κυρίως γεύμα ή σαν ένα ελαφρύ βραδινό. Και μην ξεχνάτε
ό,τι σας περισσέψει από τις σαλάτες σας μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό μεσημεριανό για
το γραφείο!
Φιογκάκια σαλάτα με ντοματίνια και λόλα
500 γρ. φιογκάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
μισή λόλα ψιλοκομμένη
70 ml ελαιόλαδο
Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι, πιπεριές και γαλοπούλα
450 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
1 πακέτο βίδες ολικής άλεσης
200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια + 1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο
500 γρ. ζυμαρικά (πέννες ή βίδες), βρασμένα
2 κονσέρβες τόνου
150 γρ. αρακάς, βρασμένος
150 γρ. φασόλια, βρασμένα (προαιρετικά)
150 γρ. καρότα, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Χωριάτικη Μακαρονοσαλάτα
500γρ. ζυμαρικά πέννες ή βίδες
3-4 ώριμες ντομάτες τσαμπί
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 αγγούρια κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
200γρ. φέτα σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φαρφάλες ολικής άλεσης με κολοκυθάκια και κατίκι Δομοκού
500γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης
4 κολοκυθάκια μέτρια, σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing:
200γρ. κατίκι Δομοκού
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγα φυλλαράκια δυόσμου
Καλή απόλαυση!!