Αφρική: Το υποτιμημένο διαμάντι

Η Αφρική είναι το λίκνο της ανθρωπότητας. Είναι όμως και μία “πληγωμένη” ήπειρος…

Σήμερα είναι η Ημέρα της Αφρικής, που γιορτάζεται στις 25 Μαΐου με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης της Οργάνωσης Αφρικανικής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας την 25η Μαΐου 1963 και αποτελεί την συλλογική έκφραση των χωρών της μαύρης ηπείρου.

Η Αφρική έρχεται πιο συχνά στο προσκήνιο με αρνητικά φορτισμένες ειδήσεις και γεγονότα. Πάμε λοιπόν να δούμε σημαντικές ειδήσεις και πληροφορίες για την Αφρική που είναι πραγματικά εντυπωσιακές -και κυρίως- έχουν θετικό πρόσημο!

Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Αφρικής & η τεράστια επένδυση 

Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Αφρικής, Aliko Dangote, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Νιγηρία. Το μέγεθός του θα είναι όσο… το Μανχάταν! Η επένδυση του Dangote αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της παγκοσμίως. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις αυτές θα είναι οι τρίτες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής λιπασμάτων του κόσμου και οι δεύτερες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής ουρίας. Παράλληλα θα αποτελέσουν και τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Νιγηρίας.

Ν. Αφρική: Γυναίκα υποστηρίζει ότι είναι 128 ετών – Τα μυστικά της μακροζωίας της

Η Johanna Mazibuko, που ζει στη Νότια Αφρική, ισχυρίζεται ότι έγινε 128 ετών την περασμένη εβδομάδα και όπως φαίνεται είναι η γηραιότερη εν ζωή γυναίκα. Η υπερήλικας γεννήθηκε σε μια φάρμα στο Ottosdal και είναι η μεγαλύτερη από τα 12 αδέλφια της, τρία από τα οποία βρίσκονται στη ζωή. Η ίδια λέει πως η υγιεινή διατροφή της με φρέσκο γάλα και άγριο σπανάκι τη βοήθησε να φτάσει στα 128 της χρόνια. Ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος που έχει επαληθευτεί από το Γκίνες ήταν η Γαλλίδα Jeanne Louise Calment, η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών το 1997.

Ήξερες ότι…

Η Αφρική φιλοξενεί τα ψηλότερα ζώα του πλανήτη, τις καμηλοπαρδάλεις, οι οποίες όταν γεννιούνται έχουν 1,80 ύψος.

Η Αφρική φιλοξενεί το μεγαλύτερο εν ζωή ζώο του πλανήτη, τον αφρικανικό ελέφαντα, που μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα ύψος και τους 7 τόνους βάρος.

Η φυλή San της Νότιας Αφρικής χρησιμοποιεί εργαλεία που βρήκαν σε σπηλιές και που εκτιμάται ότι μετρούν 44 χιλιάδες χρόνια ύπαρξης.

Σε κάποιες χώρες της Αφρικής υπάρχει μπίρα που ζυμώνεται από μπανάνες.

Η Ζιμπάμπουε είναι η χώρα με τις περισσότερες επίσημες γλώσσες, οι οποίες φτάνουν τις 16. Άλλες χώρες την ξεπερνούν μόνο με τη μορφή διαλέκτων.

Πιο πολλοί άνθρωποι μιλούν γαλλικά στην Αφρική, παρά στη Γαλλία.