Ωκεανοί σε κίνδυνο: εργαλεία και καλές πρακτικές για τη διάσωση των θαλασσών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, το ΚΜΟΠ διοργανώνει την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 15:00 με 16:30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ωκεανοί σε κίνδυνο: εργαλεία και καλές πρακτικές για τη διάσωση των θαλασσών». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα OCEA(n)RT, το οποίο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στην προστασία των ωκεανών μέσω της εικαστικής τέχνης.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως:

️ Σχεδίαση προϊόντων με βάση την κυκλική οικονομία

️ Δράσεις μείωσης των πλαστικών στα νησιά του Αιγαίου

️ Χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στην τέχνη

 ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

info

Το «OCEA(n)RT –  Ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στην προστασία των ωκεανών μέσω της εικαστικής τέχνης» είναι ευρωπαϊκή δράση, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις στην Εκπαίδευση Ενηλίκων της Ε.Ε., που επιδιώκει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στην προστασία των θαλασσών μέσω της εικαστικής τέχνης, στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Μ. Βρετανία και την Ισπανία. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτυχθεί ένας οδηγός με συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού και επαγγελματίες που εργάζονται με νέους.