Προτιμάς τον καφέ σου σκέτο; «Είναι γενετικό»!

Αν προτιμάτε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο ή / και σας αρέσει η μαύρη, πικρή σοκολάτα, σύμφωνα με νέα έρευνα είναι… γενετικό! Εάν ανήκετε στους ανθρώπους που προτιμούν τα παραπάνω, τότε συγκαταλέγεστε στους γενετικά τυχερούς που έχουν ένα συγκεκριμένο στοιχείο, το οποίο μπορεί ίσως να σας διασφαλίσει μία υγιέστερη ζωή, σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής στο Northwestern University Feinberg School of Medicine, Μέριλιν Κορνέλις. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι καταναλώνουν σκέτο καφέ με μέτρο (μεταξύ 3 και 5 φλιτζανιών την ημέρα) έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν ορισμένες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του Πάρκινσον, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και αρκετών τύπων καρκίνου. Eντοπίστηκε ότι όσοι μεταβολίζουν γρηγορότερα την καφεΐνη προτιμούν τον σκέτο καφέ. Επίσης, η ίδια γενετική παραλλαγή εντοπίζεται και σε άτομα που προτιμούν το σκέτο τσάι και την πικρή σοκολάτα. Όσοι έχουν αυτό το γονίδιο προτιμούν τον σκέτο καφέ ή τσάι, επειδή συνδέουν την πικρή γεύση με την επαγρύπνηση που προσφέρει η καφεΐνη.