Συναυλία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, στον χώρο που διοργανώνεται το 25ο παζάρι βιβλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και τη γενοκτονία των Αρμενίων-Ελλήνων -Ασσυρίων.

Παρασκευή 20 Μαΐου

19:00 – 20:00  Μνήμες Μικράς Ασίας (1922-2022). Εκατό χρόνια μετά τις γενοκτονίες των χριστιανών (Ελλήνων – Αρμενίων – Ασσυρίων) της καθ΄ ημάς Ανατολής.

20:00  Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. Σμύρνη – Αρμενία. Ο συνθέτης Στέφανος Δεκεριάν στο πλαίσιο εορτασμού των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή και της Α’ Γενοκτονίας του 20ου αιώνα (των Αρμενίων), παρουσιάζει μια επιλεγμένη ανθολογία από παραδοσιακά & έντεχνα τραγούδια της Αρμενίας, καθώς επίσης παραδοσιακά Σμυρναίικα, αλλά & σύγχρονα τραγούδια Ελλήνων συνθετών με αναφορές στην καταστροφή της Σμύρνης. Ερμηνεύουν: Βάσια Ζήλου, Μαρία Κανελλοπούλου. Μουσικοί: Οδυσσέας Ζαφειρόπουλος (βιολί), Τεό Λαζάρου (κόντρα μπάσο), Λευτέρης Χαβούτσας (ούτι, κιθάρα), Βαχάν Γκαλστιάν (ντουντούκ, κλαρινέτο). Η συναυλία τελεί υπό την υποστήριξη και την αιγίδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.