Κροκόδειλοι vs Δεινόσαυροι σημειώσατε…

Στις 17 Ιουνίου είναι η World Croc Day, δηλαδή γιορτάζουν οι κροκόδειλοι!

Mε αφορμή λοιπόν αυτή τη… γιορτή είπαμε να σας βάλουμε έναν γρίφο: Κροκόδειλοι ή δεινόσαυροι; Ποιοι υπερισχύουν;

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ νικητές βγαίνουν οι δεινόσαυροι.

Ας γυρίσουμε 66 εκατομμύρια χρόνια πριν…

Τότε, ένας μεγάλος μετεωρίτης διαπέρασε την ατμόσφαιρα της Γης και έπληξε την επιφάνεια του πλανήτη μας με την ισχύ εκατοντάδων ατομικών βομβών. Προκλήθηκε μεγάλη αλλαγή του κλίματος, συνέπεια της οποίας ήταν η εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Οι κροκόδειλοι όμως δεν εξαφανίστηκαν…

Πώς τα κατάφεραν οι κροκόδειλοι…

Οι κροκόδειλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσα ή έξω από το νερό και να ζήσουν σε απόλυτο σκοτάδι. Επιπλέον, μπορούν να επιβιώσουν από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Γενικά προτιμούν τις ζεστές συνθήκες, όπως αυτές κατά την εποχή των δεινοσαύρων, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.
Οι σημερινοί κροκόδειλοι μοιάζουν πολύ με αυτούς της ιουρασικής περιόδου, πριν περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια. Ο αργός εξελικτικός ρυθμός τους οφείλεται στο ότι φτάνουν σε ένα σχήμα που ήταν αρκετά ευέλικτο και αρκετά αποτελεσματικό για να αντιμετωπίσει μια σοβαρή παγκόσμια καταστροφή, σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.
Ήξερες ότι…
Οι κροκόδειλοι μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους κάτω από το νερό για μια ώρα, λόγω της αξιοσημείωτης ικανότητάς τους να συγκρατούν οξυγόνο.