Natura 2000: Σπάνιες εικόνες της ελληνικής φύσης στον διαγωνισμό του WWF

Tο WWF Ελλάς, το οποίο διοργάνωσε τον διαγωνισμό για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το Περιοδικό Φωτογράφος και τους εταίρους του έργου Life-IP 4 Natura.

Αργυροπελεκάνος στην λίμνη Κερκίνη, φοινικόπτερο στον Αμβρακικό, λεοντόψαρο στο Αιγαίο… υπέροχες εικόνες από τη φύση που γαληνεύουν το βλέμμα.

Περιηγηθείτε εικονικά στην έκθεση και δείτε τις φωτογραφίες που αναδείχθηκαν νικήτριες.

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Άνθρωπος και Φύση. Σπηλαιολόγοι στο σπήλαιο Ωραίο Βάρης ή Αντόνωφ, στην περιοχή του Υμηττού.

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ζώα και Φυτά. Η λίμνη Κάρλα αποξηράνθηκε το 1962, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι οι επιπτώσεις στο οικοσύστημα ήταν μεγαλύτερες από τα οφέλη. Το 2010 άρχισε η αποκατάσταση με άντληση νερού από τον Πηνειό.

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Πτηνά. Αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) στη λίμνη της Καστοριάς. Πρόκειται για το σπανιότερο από τα επτά είδη πελεκάνων και το δεύτερο σε μέγεθος είδος πουλιού στον πλανήτη.

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τοπίο. Περιοχή της Τύμφης στο ανατολικό Ζαγόρι. Ορεινός όγκος με έντονο ανάγλυφο, απότομους γκρεμούς και κατάφυτες πλαγιές με δάση οξιάς (Fagus sylvatica), ελάτης (Abies borisii-regis) και μαύρης πεύκης (Pinus nigra).