Tα 10 πιο θερμά μέρη του πλανήτη!

Stock photograph of a saguaro cactus forest in Saguaro National Park, Arizona, USA during sunset.

Συχνά λέμε πως η ζέστη είναι αφόρητη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού… ποια είναι όμως τα πιο θερμά μέρη του πλανήτη;

Ας κάνουμε ένα countdown…

10. Το Μάλι είναι μία από τις πιο φτωχές χώρες της Δυτικής Αφρικής. Η θερμοκρασία φτάνει συχνά στους 43,5 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαβίωση των ανθρώπων.

9. Η Αριζόνα χαρακτηρίζεται ως «καυτή πόλη», με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

8. Στην έρημο Καλαχάρι σημειώνονται συχνά θερμοκρασίες πάνω από 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βροχοπτώσεις φτάνουν πλέον μόλις τα 3 εκατοστά ετησίως!

7. Το Tirat Zvi στο Ισραήλ είναι από τα πιο καυτά μέρη του πλανήτη, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 47 βαθμούς Κελσίου. Βασικά χαρακτηριστικά αποτελούν το βραχώδες έδαφος και οι περίοδοι μεγάλης και αφόρητης ξηρασίας.

6. Στην Τυνησία οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και τους 50 βαθμούς Κελσίου σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καλύπτεται από την έρημο Σαχάρα.

5. Στο Dallol της Αιθιοπίας σημειώνονται θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 53 βαθμούς Κελσίου! Στην περιοχή υπάρχουν πολλές θερμές πηγές και ένα ηφαίστειο.

4. Στην Αυστραλία βρίσκεται η τέταρτη πιο καυτή περιοχή στον κόσμο, που ονομάζεται Oodnadatta. Καθημερινά οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 55 βαθμούς Κελσίου.

3. Η πόλη El Azizia είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Jafara στη Λιβύη. Eκεί ο υδράργυρος αγγίζει τους 57 βαθμούς Κελσίου.

2. Η έρημος Dasht-e Lut στο Ιράν είναι τόσο αφόρητα ζεστή που φτάνει τους 71 βαθμούς Κελσίου.

1. Η Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια & Νεβάδα: Το όνομα Κοιλάδα του Θανάτου δόθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που έφτασαν ως εκεί αναζητώντας χωράφια χρυσού αλλά χάθηκαν… Η υψηλότερη θερμοκρασία εδάφους που καταγράφηκε ποτέ ήταν 94 βαθμοί Κελσίου στο Furnace Creek στις 15 Ιουλίου του 1972…