Παράταση μέχρι 20 Ιουλίου – 5 ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΩ ΙΩΝΙΑ «Ω Σμύρνη πάντα εσύ μαργαριτάρι…»

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν
οι 4 προηγούμενοι Διαγωνισμοί Ποίησης Νέων [προς τιμή α) της Κικής Δημουλά, β) του Τάσου Λειβαδίτη, γ) του Γιάννη Ρίτσου και δ) του Μανόλη Αναγνωστάκη], προκηρύσσει, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, 5 ο Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με συνοδεία μίας φωτογραφίας κειμηλίου, με τίτλο: ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΩ ΙΩΝΙΑ «Ω Σμύρνη πάντα εσύ μαργαριτάρι…» (Ανατολή | Κ. Παλαμάς).
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας με εμπνεύσεις τόσο από
το υψηλό επίπεδο της ζωής στην Ιωνία μέχρι το 1921, όσο και από τη Μικρασιατική
Καταστροφή (1922). Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί, μαζί με το ποίημα ή τον πεζόμορφο στοχασμό του, να αποστέλλει και μία φωτογραφία με λεζάντα (των Ιώνων συγγενών του ή μιας φιλικής οικογένειας από την Ιωνία) διότι η Ανθολογία που θα εκδοθεί από τον ΣΠΕΚ σε συνεργασία με τις εκδ. ΑΡΧΥΤΑΣ, θα εμπλουτίζεται με τέτοια κειμήλια, η οποία έτσι θα αποτελεί λίθο στο ‘οικοδόμημα της Μνήμης για ήρωες και πρόσφυγες’.
Ο Διαγωνισμός αρχίζει στις 15/05/2022 και λήγει στις 20/07/2022. Οι διαγωνιζόμενοι δεν
καταβάλλουν έξοδα συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες  θα βρείτε εδώ.