Γλυκό κουταλιού σταφύλι: Ας το φτιάξουμε τώρα για να το απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο!
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό σουλτανίνα
Μισό κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα ή 2 βανίλιες
Χυμό από ένα λεμόνι
Πώς γίνεται:
– Πλένουμε καλά το σταφύλι. Ξεχωρίζουμε τις ρώγες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με όλα τα υλικά.
– Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά στην αρχή για 10 λεπτά και στη συνέχεια για 30 λεπτά σε πιο δυνατή φωτιά.
– Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι.
– Αποφεύγουμε το ανακάτεμα του γλυκού αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα!
– Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα!
Tip
Mπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος αμύγδαλα καβουρντισμένα ή ωμά.