Η γαστρονομική κληρονομιά της Σαουδικής Αραβίας παρουσιάστηκε στο συνέδριο του δικτύου Terra Madre στο Τορίνο της Ιταλίας

Η Επιτροπή Γαστρονομικών Τεχνών της Σαουδικής Αραβίας φιλοξένησε στο περίπτερο της στο συνέδριο Terra Madre Network στο Τορίνο της Ιταλίας, μερικές από τις μοναδικές γεύσεις και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα του Βασιλείου.

Στο συνέδριο, δεκατρία στοιχεία της σαουδαραβικής κουζίνας προστέθηκαν στα αρχεία της Κιβωτού της Γεύσης – Ark of Taste Archives, έναν διεθνή κατάλογο τροφίμων υπό εξαφάνιση, που διαχειρίζεται το κίνημα Slow Food. Αυτό έπεται της υπογραφής Μνημονίου (MoU) μεταξύ της Επιτροπής Γαστρονομικών Τεχνών και της Slow Food για την υποστήριξη του αναπτυσσόμενου γαστρονομικού τομέα του Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των αγροτών της Σαουδικής Αραβίας στον κατάλογο προμηθευτών του Global Slow Food Earth Market και τον προσδιορισμό περαιτέρω ευκαιριών για συνεργασία.

Το Slow Food είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες με στόχο τη διατήρηση και την ευαισθητοποίηση για τα τρόφιμα υπό εξαφάνιση, που διαθέτουν μοναδική γεύση και παράγονται σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές. Μερικά από τα είδη που καταγράφηκαν στην Κιβωτό της Γεύσης είναι το ρύζι Al-Hassawi, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά είδη ρυζιού και παράγεται στην Ανατολική Επαρχία Al-Ahsa, οι σπόροι Al-Samh, που συναντώνται στην επαρχία Al-Jouf, τις διακεκριμένες λευκές τρούφες της ερήμου της Βόρειας Περιφέρειας Al-Kamaa, και οι κόκκοι καφέ Khawlani από την περιοχή Jazan, ένας από τους καλύτερους κόκκους καφέ στον κόσμο.