Έχετε ακούσει για την υβριστοφιλία;

Για τους περισσότερους είναι άγνωστη λέξη. Η υβριστοφιλία είναι μια αναγνωρισμένη ψυχική κατάσταση κατά την οποία κάποιος -συνήθως γυναίκα- νιώθει έντονη σεξουαλική έλξη για έναν άνθρωπο που έχει διαπράξει στυγερά εγκλήματα.

 

Γιατί ένας άνδρας που γίνεται γνωστός επειδή διέπραξε εγκλήματα γοητεύει τις γυναίκες; Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται για άνδρες που χαρακτηρίζονται από καλοσύνη, ευγένεια, που έχουν ενσυναίσθηση και είναι γενναιόδωροι. Δεν συμβαίνει όμως πάντα αυτό. Υπάρχουν γυναίκες που ερωτεύονται δολοφόνους και τους διεκδικούν με όποιον τρόπο μπορούν… για παράδειγμα στέλνουν γράμματα επιδιώκοντας την επικοινωνία μαζί τους. Και κάτι ακόμα: Όσο πιο ειδεχθές είναι το έγκλημα, τόσο πιο πιθανό είναι ένας κρατούμενος να λάβει γράμματα από γυναίκες θαυμάστριες. «Οι έγκλειστοι με μεγάλη φήμη έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον» αναφέρει ο υπαστυνόμος Σαμ Ρόμπινσον, εκπρόσωπος της φυλακής Σαν Κουέντιν στο thoughtcatalog.com.

Το σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ

Το κοινωνικό σύνολο θεωρεί αποκρουστικά ορισμένα πρόσωπα εξαιτίας των εγκληματικών τους πράξεων και την ίδια στιγμή κάποιες γυναίκες αισθάνονται έντονη σεξουαλική επιθυμία για τα πρόσωπα αυτά. Η υβριστοφιλία είναι γνωστή και ως σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ και μπορεί να εκδηλωθεί με παθητικές ή επιθετικές μορφές.

Οι παθητικοί υβριστόφιλοι δεν ρέπουν προς την εγκληματικότητα και συνήθως καλλιεργούν μια ασφαλή σχέση με κάποιον που βρίσκεται στη φυλακή. Τρέφουν αυταπάτες και πιστεύουν ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Θεωρούν πως ο αγαπημένος τους έχει αδικηθεί και είναι χρέος τους να τον φροντίσουν και να του συμπαρασταθούν.

Οι επιθετικοί υβριστόφιλοι δεν αυταπατώνται! Αντίθετα, έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι γοητεύονται από έναν κακοποιό! Πολλές φορές όμως είναι συνένοχοι στα εγκλήματα των αγαπημένων τους και είναι πανέτοιμοι να τους βοηθήσουν με κάθε τρόπο!

Τα αρχαία ένστικτα…

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος ενεργοποιεί αρχαία ένστικτα. Είναι ουσιαστικά στα μάτια κάποιων γυναικών ένας άνθρωπος των σπηλαίων, που είναι μεν βίαιος αλλά αυτό αποδεικνύει ότι θα μπορούσε να προστατεύσει μια γυναίκα!

Η Sheila Isenberg, συγγραφέας του βιβλίου «Women Who Love Men Who Kill», επισημαίνει ότι οι γυναίκες έλκονται από τους άνδρες που είναι αρκετά τολμηροί ώστε να κάνουν πράξη την οργή τους. «Ακόμα κι αν αρνείται την ενοχή του, είναι η ικανότητά του να δολοφονεί που την ελκύει. Εκείνος ενήργησε με βάση την οργή του, όσο ακατάλληλα και αν ήταν. [Η γυναίκα] δεν θα μπορούσε ποτέ να δράσει με την οργή της. Έτσι, ο φόνος [του] είναι φόνος [της]».