World Vegan Day και είπαμε να την τιμήσουμε φτιάχνοντας burger με μπιφτέκια λαχανικών.
Ξεκινάμε με τα μπιφτέκια!
Θα χρειαστούμε:
3 πατάτες
2 καρότα
2 πιπεριές
2 κολοκύθια
1 μελιτζάνα
μισό φλιτζάνι αρακά
3 κρεμμύδια
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πώς γίνεται:
– Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
– Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά.
– Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα με λίγο ελαιόλαδο.
– Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ.
– Προσθέτουμε μαϊντανό, φρυγανιά, λίγο λάδι και προαιρετικά αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
– Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Το αφήνουμε 10-15 λεπτά.
– Τώρα πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
– Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Έχουμε και λέμε…
Τα βασικά:
- Ψωμάκια για burger
- Mπιφτέκια λαχανικών
Τα… συνοδευτικά
…Σας προτείνουμε υλικά με τα οποία θα εμπλουτίσετε τo burger: Νηστίσιμο/vegan τυρί του τοστ ή τριμμένο, vegan μαγιονέζα, πίκλες, φέτες μαρουλιού, ντομάτα σε φέτες, μανιτάρια.