Φτιάχνουμε μίνι πιροσκί

Αγαπημένο σνακ για παιδικά πάρτι και κάθε είδους τραπεζώματα. Απλή και εύκολη συνταγή, αποτελεί τον ιδανικό μεζέ και για τις… ημέρες ποδοσφαίρου! Ελάτε να φτιάξουμε καταπληκτικά μίνι πιροσκί. 

Θα χρειαστούμε:
• 1 κιλό αλεύρι
• 2 φακελάκια μαγιά
• 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
• 1/2 λίτρο χλιαρό γάλα
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• 50 περίπου λουκανικάκια κοκτέιλ

Πως γίνεται:
– Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
– Την αφήνουμε σκεπασμένη σε στεγνό μέρος για μια ώρα (για να φουσκώσει).
– Αφού φουσκώσει, παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης (σε μέγεθος καρυδιού) και τα πιέζουμε στη χούφτα μας να απλωθούν.
– Βάζουμε μέσα από ένα λουκανικάκι και κλείνουμε, βρέχοντας με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
– Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό ελαιόλαδο και φροντίζουμε να έχουν χώρο μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
– Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια.
– Σερβίρουμε ζεστά με κέτσαπ και μουστάρδα.
Καλή μας απόλαυση!

TIPS
Αντί για λουκάνικα μπορούμε να βάλουμε πατάτα, κιμά, φέτα, ψητά κρεμμύδια και ό,τι άλλο μας αρέσει!

Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο, τοποθετώντας τα με απόσταση μεταξύ τους (επειδή φουσκώνουν), σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.