Αγαπημένο σνακ για παιδικά πάρτι και κάθε είδους τραπεζώματα. Απλή και εύκολη συνταγή, αποτελεί τον ιδανικό μεζέ και για τις… ημέρες ποδοσφαίρου! Ελάτε να φτιάξουμε καταπληκτικά μίνι πιροσκί.
Θα χρειαστούμε:
• 1 κιλό αλεύρι
• 2 φακελάκια μαγιά
• 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
• 1/2 λίτρο χλιαρό γάλα
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• 50 περίπου λουκανικάκια κοκτέιλ
Πως γίνεται:
– Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
– Την αφήνουμε σκεπασμένη σε στεγνό μέρος για μια ώρα (για να φουσκώσει).
– Αφού φουσκώσει, παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης (σε μέγεθος καρυδιού) και τα πιέζουμε στη χούφτα μας να απλωθούν.
– Βάζουμε μέσα από ένα λουκανικάκι και κλείνουμε, βρέχοντας με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
– Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό ελαιόλαδο και φροντίζουμε να έχουν χώρο μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
– Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια.
– Σερβίρουμε ζεστά με κέτσαπ και μουστάρδα.
Καλή μας απόλαυση!