Εκπαιδεύοντας το υποσυνείδητό μας, Μέρος Β’

Καλημέρα SayYesser!!!

Υποσυνείδητου συνέχεια σήμερα και τώρα είναι η στιγμή να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να φροντίζουμε κάθε μέρα να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

1. Δημιούργησε έναν “χώρο οράματος”.
Το να μπορείς να φανταστείς τι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή σου είναι απολύτως απαραίτητο για τη δημιουργία του, γιατί αν δεν ξέρεις πού πας, δεν θα ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Μόλις ολοκληρώσεις στο μυαλό σου την εικόνα για το τι είναι αυτό που θέλεις τότε θα είσαι σε θέση να αρχίσεις να το διαμορφώνεις και να το δημιουργείς. Είτε χρησιμοποιείς ημερολόγιο, σημειωματάριο ή απλά post-it, προσπάθησε να συνθέσεις λέξεις και εικόνες που αντιπροσωπεύουν αυτό που ακριβώς θέλεις. Χρειάζεσαι καθοδήγηση και ποιος είναι καλύτερος σε αυτό; Ο ίδιος σου ο εαυτός, εσύ ο ίδιος είσαι ο μόνος που ξέρει τι ακριβώς θέλεις και μέχρι πού είσαι ικανός να φτάσεις ώστε να το κατακτήσεις.

2. Το master plan της ζωής μας.
Ξεχάστε πενταετή ή και δεκαετή σχέδια, με τόσες πολλές αλλαγές που θα προκύψουν με την πάροδο του χρόνου είναι σχεδόν αδύνατο να θέσεις στόχους που θα μπορείς πραγματικά να πετύχεις. Πιθανότατα, νέες ή ακόμα καλύτερες ευκαιρίες θα εμφανιστούν και θα σε κάνουν να αλλάξεις το πλάνο σου. Γι’ αυτό, η πρότασή μου είναι να έχεις πάντα ένα γενικό σχέδιο, ένα master plan.

Προσδιορίζουμε τις βασικές αξίες και τα κίνητρά μας. Ψάχνουμε και βρίσκουμε ποιος είναι ο απώτερος στόχος αυτού που θέλουμε να πετύχουμε όσο είμαστε ζωντανοί και φανταζόμαστε το είδος της κληρονομιάς που θέλουμε να αφήσουμε. Μόλις προσδιορίσουμε τις αξίες της Μεγάλης εικόνας μας, τότε μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις μακροπρόθεσμα που να ευθυγραμμίζονται με τον πραγματικό μας εαυτό.

3. Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης.
Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις να βάζεις τον εαυτό σου σε ένα μεγάλο πεδίο του «έχω» αντί του «θέλω» είναι να ξεκινήσεις μια πρακτική ευγνωμοσύνης. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας για όλα όσα έχουμε, μετατοπίζουμε τη νοοτροπία μας από το να είμαστε πεινασμένοι για αλλαγές στο να νιώσουμε ικανοποιημένοι με το πού βρισκόμαστε. Τίποτα δεν μαγνητίζει την αφθονία περισσότερο από την ευγνωμοσύνη. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι μόλις πιστέψεις ότι έχεις αρκετά, είσαι ανοιχτός στο να λάβεις όλο και περισσότερα και περισσότερα. Αυτό είναι αναμφίβολα αλήθεια.

4. Ζήτα αυτό που θέλεις ακόμα και αν ξέρεις ότι θα σου αρνηθούν.
Εάν κάποιος σου ζητήσει να κάνεις ένα συμβουλευτικό έργο, ζήτα το ποσό των χρημάτων που θέλεις πραγματικά να κερδίσεις για αυτό. Εάν ο στόχος σου είναι να πάρεις προαγωγή, βρες τον κατάλληλο άνθρωπο και κάνε γνωστές τις προθέσεις σου. Αν ψάχνεις δουλειά, στείλε βιογραφικά σε εταιρείες που θέλεις πολύ να συνεργαστείς ακόμα και αν αυτό σου μοιάζει πραγματικά απίθανο να συμβεί. Ξεκίνα να ζητάς αυτό που θέλεις, ακόμα κι αν δεν έχεις κανένα λόγο να πιστεύεις ότι κάποιος θα σου εκπληρώσει κάτι από αυτά. Κάποια στιγμή θα συμβεί, θα το δεις!

5. Μην κολλάς στο «πώς».
Η δουλειά σου τώρα είναι να προσδιορίσεις το τι και μετά να συνεργαστείς με άλλους ανθρώπους για το πώς.

Εάν ο στόχος σου είναι να διευθύνεις τη δική σου επιχείρηση, αντί να τα παρατήσεις εάν η πρώτη σου προσπάθεια αποτύχει, προσπάθησε να καταλάβεις τι πήγε λάθος και βρες τον τρόπο να το διορθώσεις.

Αντί να έχεις εμμονή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, φτιάχνοντας στο μυαλό σου σενάρια για το πώς θα έπρεπε να το κάνεις, να είσαι ανοιχτός σε νέους τρόπους προσέγγισης ακόμα κι αν είναι κάτι που δεν είχες φανταστεί ποτέ πριν.

6. Διάλεξε συμμάχους.
Ξεκίνα να περνάς χρόνο με άτομα που είναι φιλόδοξα, υποστηρικτικά και δημιουργικά. Εάν κάνεις παρέα με ανθρώπους που είναι επίσης δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους, δεν πρόκειται να λάβεις καμία υποστήριξη όταν τους ανακοινώσεις το επόμενό σου βήμα. Να θυμάσαι ότι τείνουμε να μοιάζουμε με αυτούς που περνάμε πολύ χρόνο μαζί γι’ αυτό και πρέπει να επιλέγουμε σοφά ποιοι θα είναι αυτοί.

Tip of the Day: Γεμίζουμε τη ζωή μας με όσο το δυνατόν περισσότερη επιβεβαίωση και κίνητρο μπορεί να χωρέσει. Όλα μπορούν να συμβούν αν το θέλεις πραγματικά, όμως πρόσεξε μην μπερδευτείς, εγώ δεν σου μιλάω για επιθυμία αλλά για θέληση. Καταλαβαίνεις τη διαφορά;

Καλό Σαββατοκύριακο!