#hate2hateeu: Η πλατφόρμα που εντοπίζει τα σύμβολα μίσους στα emojis

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για δημοσιογράφους αλλά και για τους χρήστες των social media. Η πλατφόρμα #hate2hateeu εντοπίζει σύμβολα μίσους που πιθανό να κρύβονται μέσα σε πολύχρωμες εικόνες, σε χαριτωμένα emojis και όπου αλλού ο χρήστης του διαδικτύου δεν μπορεί να φανταστεί!

Περισσότερα από πεντακόσια σύμβολα στο διαδίκτυο έχουν πλημμυρίσει τα social media και παρόλο που στην πρώτη τους όψη φαίνονται αθώα, ταυτόχρονα περνούν μηνύματα μίσους απέναντι σε ομάδες ανθρώπων – στοχοποιημένες κοινότητες, οι οποίες έχουν χαρτογραφηθεί και κατηγοριοποιηθεί μέσα στην πλατφόρμα.

Δυστυχώς οι ευάλωτες ομάδες συχνά είναι θύματα μπούλινγκ που γίνεται μέσα από σύμβολα, σλόγκαν, αριθμοποιημένους κώδικες, συντομογραφίες, ακόμη και παραποιημένα emojis που εντοπίζονται καθημερινά σε πολλές δημοσιεύσεις και διαδίδονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Το έργo αυτοχρηματοδοτείται από τα δύο εθελοντικά portals #echaritygr και #eftalivegr που μάχονται ενάντια στη διάδοση της ρητορικής του μίσους από ιδρύσεώς τους.