
Νέα μελέτη από την Κίνα φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της διατροφής στη μνήμη των ηλικιωμένων. Η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με πιο αργή απώλεια της μνήμης στους ηλικιωμένους, με τα οφέλη να αφορούν και όσους έχουν το κατ’ εξοχήν γονίδιο (ΑΡΟΕ), το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο για νόσο Αλτσχάιμερ και άνοια.
Όσες περισσότερες υγιεινές συμπεριφορές συνδυάζονται (διατροφή, σωματική άσκηση, κοινωνικές επαφές, γνωστικά ερεθίσματα κ.α.) τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος, με μεγαλύτερο ωστόσο αυτό της διατροφής.