Στάση Μαρκόπουλο: ταξίδι με τρένο, σε ράγες παλιές…

To Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού παρουσιάζει τα νέα του εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο την προβολή και αξιοποίηση της τοπικής ιστορίας. Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα τιτλοφορούνται: Στάση Μαρκόπουλο: ταξίδι με τρένο, σε ράγες παλιές… και απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (τάξεις Ε΄-Στ΄), καθώς και σε μαθητές Δευτεροβάθμιας (τάξεις Α΄-Β΄- Γ΄ Γυμνασίου). Στόχος τους είναι να φέρουν τα παιδιά και τους εφήβους σε επαφή με την βιομηχανική και σιδηροδρομική κληρονομιά της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές θα γνωρίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Λαυρίου και τη σημασία της για την οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της εποχής στα τέλη του 19ου αι., αλλά και μέχρι τα μέσα του 20ου. Θα έχουν την ευκαιρία να «επιβιβαστούν» σε ανακατασκευασμένα βαγόνια αμαξοστοιχίας και να ταξιδέψουν νοητά στο χώρο και το χρόνο…
Λαμβάνοντας μέρος σε αποστολές και παιχνίδια ρόλων, θα έρθουν σε επαφή με τα σιδηροδρομικά επαγγέλματα. Παράλληλα, θα ερευνήσουν όψεις της τοπικής ιστορίας μέσα από την ιστορία του Σιδηροδρόμου Αττικής, ενώ θα ευαισθητοποιηθούν και σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής, αφού το τρένο διαχρονικά αποτελεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς επιβατών και αγαθών.
Έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων: Μάρτιος 2023
Διάρκεια προγραμμάτων: δύο (2) ώρες
Χώρος υλοποίησης προγραμμάτων: Μαρκόπουλο Αττικής, Δημοτικό Πάρκο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6020 026 & 6974380541
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00
E-mail: ektp.mesogeia@gmail.com