Τα 4 βασικά λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σαλονιού

Ακόμα και όσοι αγαπούν τη διακόσμηση συχνά κάνουν κάποια βασικά λάθη…

Για να είναι το σαλόνι καλαίσθητο και λειτουργικό πρέπει να βάλουμε φαντασία αλλά και λογική. Η Martha Stewart έχει δώσει πολύτιμες συμβουλές για να αποφεύγουμε τα λάθη στη διακόσμηση.

Να τηρούνται οι αποστάσεις!

Αν για να περάσετε χρειάζεται να μετακινείτε κάτι συνέχεια, τότε μάλλον έχετε κάνει κάτι λάθος! Η Martha Stewart προτείνει όλοι οι διάδρομοι να έχουν πλάτος περίπου ένα μέτρο για να μπορείτε να περνάτε άνετα και μισό μέτρο να είναι οι αποστάσεις ανάμεσα σε καναπέδες και coffee tables.

Είναι θέμα σωστού φωτισμού…

Το είδος του φωτισμού που θα χρησιμοποιήσετε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο φωτισμός του σαλονιού πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνετε. Για παράδειγμα είναι καλό να επιλέγουμε μικρά φωτιστικά για τις γωνιές όπου συνηθίζουμε να διαβάζουμε.

Προστατεύοντας το χρώμα

Ο φυσικός φωτισμός αλλοιώνει με το πέρασμα του χρόνου το χρώμα των επίπλων και των αντικειμένων. Για παράδειγμα το ύφασμα από τους καναπέδες θα ξεθωριάσει με την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Για τα πιο ευαίσθητα έπιπλά σας επιλέξτε θέσεις όπου θα είναι προστατευμένα για να μην ξεθωριάσουν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα έργα τέχνης.

Προτεραιότητα είστε εσείς!

Φροντίστε να διακοσμείτε για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους. Το σαλόνι σας πρέπει να το χαίρεστε και η διακόσμησή του να έχει τη δική σας σφραγίδα. Ανάλογα με αυτά που σας αρέσει να κάνετε, διαμορφώστε τον χώρο σας έτσι ώστε να είναι λειτουργικός και να σας αρέσει.

Λίγα λόγια για τη Martha Stewart…

Η Martha Stewart είναι διάσημη σεφ, επιχειρηματίας και συγγραφέας. Ήταν επίσης μοντέλο και τηλεοπτική προσωπικότητα και κάποτε υπήρξε δισεκατομμυριούχος…

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Entertaining», πούλησε 500.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική. Ακολούθησαν 13 ακόμα βιβλία, ενώ μόνο το 2001 ο τζίρος της επιχείρησής της ξεπέρασε τα 296 εκατομμύρια δολάρια.

Το 1999 έγινε η πρώτη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η εταιρία της, Martha Stewart Living Omnimedia. Η εταιρία της εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1999 και πάρα πολύ γρήγορα τριπλασιάστηκε σε αξία, μετατρέποντάς την σε δισεκατομμυριούχο σε μια μέρα.

Έκπτωτη βασίλισσα

Η καταδίκη της Stewart για απάτη και φοροδιαφυγή ύψους 45.673 δολαρίων, καθώς και για συμμετοχή και σύσταση συμμορίας και για μια σειρά από οικονομικά εγκλήματα έφερε την πτώση της… Η δίκη της διήρκεσε 6 εβδομάδες και έμεινε για πέντε μήνες στις φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνια. Αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2005. Σήμερα στα 81 της χρόνια η Stewart συνεχίζει να χαμογελάει και να κλείνει το μάτι στη ζωή…