Τι είναι ο «Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία»

Mία νέα εφαρμογή που παρέχει καθοδήγηση για τον ορθό τρόπο αλληλεπίδρασης με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία, τον «Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία» παρουσίασε η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα.

Ο «Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία» έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων, είναι διαθέσιμος σε περισσότερες από 12 γλώσσες και διατίθεται δωρεάν. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για το «τι να κάνει», «τι να πει» και «τι να αποφύγει» οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία.

Η ελληνική έκδοση του Οδηγού που παρουσιάστηκε απευθύνεται για πρώτη φορά σε όλους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις έκτακτης  ανάγκης, είτε οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούν να ενημερωθούν οι πολίτες για το Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ που υποστηρίζει σε όλη την επικράτεια γυναίκες θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων και τα ανήλικα παιδιά τους. Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΔΟΠΙΦ δωρεάν είναι η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί όλο το 24ωρο, τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και οι 19 Ξενώνες Φιλοξενίας.

Μάθετε περισσότερα για τον «Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία» (GBV Pocket Guide) εδώ. Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή σε Android και iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=KmTfTSKX_DY