Η Barbie παρουσιάζει την κούκλα “Bessie Coleman” από τη σειρά Inspiring Women

Η Barbie παρουσιάζει τη νέα κούκλα “Bessie Coleman”, την πρώτη Αφροαμερικανίδα πιλότο, από τη σειρά Inspiring Women, η οποία τιμά γυναίκες του σήμερα αλλά και του παρελθόντος που άνοιξαν τον δρόμο στις επόμενες γενιές κοριτσιών να γίνουν ό,τι ονειρεύονται.
Αψηφώντας όλα τα εμπόδια, η Bessie έγινε υπέρμαχος των φυλετικών και έμφυλων διακρίσεων και κατέκτησε τους ουρανούς ως η πρώτη Αφροαμερικανίδα που αποκτά διεθνή άδεια πιλότου, εμπνέοντας τις γυναίκες να εξερευνήσουν μια καριέρα στην αεροπορία.
Η κούκλα “Bessie Coleman” είναι ντυμένη με ένα κλασικό πράσινο κοστούμι πιλότου, φοράει ψηλές μπότες με κορδόνια και ένα καπέλο με χαραγμένα τα αρχικά της «BC». Ενόψει του εορτασμού για τον μήνα “Black History” και τιμώντας την κληρονομιά της Bessie Coleman, η Barbie συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Bessie Coleman Aviation All-Stars”, ο οποίος ιδρύθηκε από την ανιψιά της, Τζίτζι Κόουλμαν. Μέσα από ένα πρόγραμμα για τις επιστήμες STEM εισάγει τους μαθητές στις βασικές αρχές της αεροναυπηγικής, σε ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της αεροπορίας με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους να κυνηγήσουν μια καριέρα στις STEM Επιστήμες και στην αεροπορία.
Η Barbie, συνεργάζεται επίσης με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Girls Write Now”, που έχει αποστολή να καταρρίψει τις διακρίσεις φύλου, φυλής, ηλικίας και τον κοινωνικό ρατσισμό. Μέσω δωρεάς από τα έσοδα του project “Barbie Dream Gap“,
θα παρέχει προγράμματα συγγραφής και δημοσιογραφίας σε κορίτσια γυμνασίου και
σε νέους.