3 απλά tips για να γίνουμε πιο παραγωγικοί

Studio shot of young woman working in office covered with adhesive notes

Γράφει η Γεωργία Δονούκη

Θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας εύκολα; Μπορείτε! Δείτε παρακάτω πώς!

 Κάντε διάλειμμα!

Ξεκινάμε από τα πολύ εύκολα και ευχάριστα! Και ποιος δεν θέλει να κάνει διαλείμματα μέσα στην ημέρα. Γνωρίζετε όμως ότι αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να ξεκουράζεται και κατ’ επέκταση σας κάνει πιο παραγωγικούς; Μια μελέτη του National Instutitue of Health δείχνει ότι ο εγκέφαλός μας δεν είναι προορισμένος να κάνει multitasking όπως -και όσο- απαιτείται συχνά στις μέρες μας, και αυτό οδηγεί συχνά σε λανθασμένες αποφάσεις και σε χαμηλότερες επιδόσεις. Άλλωστε το θέμα δεν είναι να εργαζόμαστε άπειρες ώρες χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά να εργαζόμαστε έξυπνα!

Σκεφτείτε πριν πείτε… ναι!

Έχετε παρατηρήσει πόσο συχνά μέσα στη μέρα μας απαντάμε καταφατικά; Συνήθως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα ναι μας… και προσπαθούμε να τα καταφέρουμε χάνοντας χρόνο και ενέργεια ή απλώς απογοητευόμαστε. Οπότε, μετά από μία ερώτηση που απαιτεί από εσάς να κάνετε κάτι, περιμένετε ένα λεπτό για να αποφασίσετε αν πραγματικά είστε σε θέση τη δεδομένη στιγμή να ανταποκριθείτε, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις σε κάτι πιο σημαντικό που πρέπει να κάνετε! Είναι λοιπόν θέμα προτεραιοτήτων!

1,2,3

Αφού πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες ας το κάνουμε σωστά και οργανωμένα! Κάθε μέρα γράψτε τα 3 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν και όλα τα υπόλοιπα ας μπουν… στην ουρά. Η ιεράρχηση μας βοηθάει να ξεκινάμε από τα βασικά και να μην πελαγώνουμε!