Ανοιξιάτικα ζυμαρικά με σολομό, αρακά και άνιθο

Με υπέροχα βουτυρένια σάλτσα κρασιού, αυτή η μυρωδάτη συνταγή είναι μια διαφορετική ιδέα για ανοιξιάτικα ζυμαρικά. Ο άνιθος κάνει πραγματικά αυτό το πιάτο να ξεχωρίζει!

Θα χρειαστούμε:
λίγο λάδι (για το ταψί)
350 γρ. φιλέτα σολομού χωρίς την πέτσα
1 κ.γ. κόλιανδρο θρυμματισμένο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κιλό κοντά ζυμαρικά
250 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
3 κ.σ. φρέσκο άνιθο, ψιλοκομμένο

Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί. Καρυκεύουμε τον σολομό με κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, 13-15 λεπτά. Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα πιάτο και αφού κρυώσει εντελώς κόβουμε με τα χέρια σε κομμάτια.
– Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τον αρακά τελευταίο (υπολογίζουμε 1 λεπτό για κατεψυγμένο και 4 λεπτά για φρέσκο αρακά).
– Κρατάμε 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών, σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
– Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν (6-8 λεπτά).
– Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να “δέσει”, 3-4 λεπτά.
– Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και 1/2 φλιτζάνι από το νερό που είχαμε κρατήσει. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (προσθέτοντας επιπλέον νερό ζυμαρικών, αν χρειάζεται, για να δημιουργηθεί μια σάλτσα).
– Τέλος, αναμειγνύουμε απαλά τον άνιθο και τον σολομό.
Καλή μας απόλαυση!