Κρεμώδες κοτόπουλο με νιόκι

Κοτόπουλο σιγομαγειρεμένο μέσα σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, παρμεζάνας και μυρωδικών μαζί με γευστικά νιόκι, συνθέτουν το πιο εύκολο και απολαυστικό γεύμα. Όταν όλα μαγειρεύονται μαζί, όλοι κερδίζουν! Πάμε να φτιάξουμε νόστιμο κοτόπουλο με νιόκι.

Θα χρειαστούμε:
700γρ. φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος αραιωμένη με γάλα (μισό-μισό)
1 συσκευασία νιόκι
3/4 κούπας τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
3 κούπες συσκευασμένο baby σπανάκι

Πώς γίνεται:
– Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει (και στις δύο πλευρές). Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη.
– Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε κάθε τόσο μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τον ζωμό, “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού για να ενσωματωθούν τυχόν υπολείμματα από το τσιγάρισμα του κοτόπουλου και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά την αραιωμένη κρέμα γάλακτος.
– Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα νιόκι και το κοτόπουλο που έχουμε στην άκρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (15-20 λεπτά), ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βγάζουμε πάλι το κοτόπουλο από το τηγάνι.
– Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν, μετά προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
– Κόβουμε το κοτόπουλο και το επιστρέφουμε στο τηγάνι.
– Έτοιμο! Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!