Μωσαϊκό Σοκολάτας (κορμός)

Οι περισσότεροι απο εμάς μεγαλώσαμε λατρεύοντας αυτό το υπέροχο γλυκό! Μπορεί να το γνωρίσαμε ως “κορμό” ή “σαλάμι” σοκολάτας, από το σχήμα που συνήθως παίρνει κατά την παρασκευή του όταν τυλίγεται σε λαδόκολλα. Πιο γνώριμο όμως είναι ως “μωσαϊκό”, από τα υπέροχα σχέδια των μπισκότων που… πλημμυρίζουν το εσωτερικό του! Ένα είναι σίγουρο: όπως κι αν το πούμε, παραμένει το ίδιο νόστιμο και λαχταριστό!

Πάμε να φτιάξουμε φανταστικό κορμό σοκολάτας.

Θα χρειαστούμε:
• 250 γρ. βούτυρο
• 3 κουβερτούρες
• 1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
• 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
• 1 φακελάκι βανίλια ζαχαροπλαστικής
• 2 κ.σ. ρούμι
• ανάλατα φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια

Πώς γίνεται:
1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες.
2. Αφού λιώσουν προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την βανίλια, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
3. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια, ραντίζουμε με το ρούμι και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
4. Ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
5. Σε μία παραλληλόγραμη φόρμα για κέικ, βάζουμε λαδόκολλά ή μεμβράνη και αδειάζουμε προσεχτικά το μείγμα στρώνοντάς το ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
5. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
6. Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με σκόνη κακάο, ή ζάχαρη άχνη. Εναλλακτικά, μπορούμε να καλύψουμε με γλάσο σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!!

TIP
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, σταφίδες, ξερά δαμάσκηνα, κράνμπερι ή ό,τι άλλο μας αρέσει.