Οι πιπεριές τσίλι “θωρακίζουν” τον οργανισμό μας!

Σας αρέσουν τα καυτερά; Αν ναι, τα νέα είναι καλά! Νέα έρευνα από την American Heart Association και την Cleveland Clinic αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση πιπεριάς τσίλι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Οι πιπεριές τσίλι δρουν ως φυσικό αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντικαρκινικό αλλά και ως ρυθμιστής της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην απελευθέρωση της καψαϊκίνης στον οργανισμό, μετά την κατανάλωση πιπεριών τσίλι. Αυτή η ουσία δίνει στην πιπεριά την χαρακτηριστική της πικάντικη γεύση.