PANICosGR: Η πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών έκτακτης ανάγκης με ακρίβεια τοποθεσίας!

Η πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών έκτακτης ανάγκης που στέλνει την τοποθεσία σου με ακρίβεια συντεταγμένων σε έναν συγγενή!

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της πρόσφατης πολύνεκρης σύγκρουσης εμπορικού με επιβατικό τρένο που σκόρπισε θλίψη και οδύνη, ο προγραμματιστής Χρήστος Αποστόλου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προσάρμοσε την καινοτόμα δωρεάν εφαρμογή “PANICosGR” ώστε να είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε περιπτώσεις εγκλωβισμού, αποπροσανατολισμού κ.α.

Ο 26χρονος Χρήστος Αποστόλου μίλησε στο Say Yes to the Press για την καινοτόμα εφαρμογή του που συμβάλλει στο να σώζονται ανθρώπινες ζωές. “Η ιδέα για την εφαρμογή PANICosGR – που αριθμεί ήδη 10.000+ λήψεις – ξεκίνησε το 2021 όταν είχαμε σοβαρά προβλήματα με τις γυναικοκτονίες και ήθελα να βοηθήσω τις γυναίκες που το χρειάζονταν. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αθόρυβο κουμπί πανικού που ειδοποιεί κάποιο κοντινό πρόσωπο γρήγορα και άμεσα”.

Μόλις ο Χρήστος Αποστόλου ενημερώθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη χωρίς να χάσει χρόνο προσάρμοσε την εφαρμογή PANICosGR ώστε να μπορεί να καταγράφει πληροφορίες όπως γεωγραφικό μήκος και πλάτος που είναι απαραίτητες σε περίπτωση εγκλωβισμού, κατολίσθησης κ.α. Έτσι δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος καθώς θα ειδοποιεί άμεσα για το ακριβές σημείο που βρίσκεται όποιος είναι σε κίνδυνο, ακόμα και αν δεν υπάρχει επαρκές σήμα στο κινητό του. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών έκτακτης ανάγκης που στέλνει την τοποθεσία σου με ακρίβεια συντεταγμένων σε έναν συγγενή!

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Αποστόλου “Μοιράζομαι αυτήν την εφαρμογή ώστε σε οποιαδήποτε πιθανή περίπτωση κινδύνου και πανικού, οι άνθρωποι να έχουν ένα χρήσιμο εργαλείο που θα μπορούν να δηλώσουν ότι είναι ζωντανοί καθώς και την ακριβή γεωγραφική τους θέση ώστε να βοηθάνε τα πυροσβεστικά σώματα στην εύρεσή τους. Με το πάτημα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ κουμπιού πληκτρολογείται αυτόματα μήνυμα ανάγκης στην επαφή που έχει επιλέξει ο χρήστης ως επαφή έκτακτης ανάγκης, μαζί με την τοποθεσία που βρίσκεται. Το PANICosGR αποτελεί μια γρήγορη λύση καλέσματος βοήθειας που βοηθάει την κοινωνία του σήμερα περισσότερο από ποτέ!”.

Σχετικές πληροφορίες & δήλωση δημιουργού εφαρμογής

Αυτή η εφαρμογή-βοηθός δημιουργήθηκε από τον Χρήστο Αποστόλου: «Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τη βαθύτατη θλίψη μου και για το τραγικό δυστύχημα που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη. Είναι δυστυχές το γεγονός που προκλήθηκε στα Τέμπη και αναγνωρίζουμε πόσο σοβαρό και τραυματικό μπορεί να είναι για τους εμπλεκόμενους και τις οικογένειές τους. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι επιζήσαντες θα βρουν τη δύναμη και την υποστήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν αυτήν τη δύσκολη στιγμή και ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα βρουν την παρηγοριά και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αυτήν την απώλεια. Πραγματικά με συνθλίβει μέσα μου να βλέπω εικόνες με πεταμένα μπουφάν έξω από τα ερείπια των τρένων και σηκωμένες κουβέρτες πάνω από τα θύματα. Παρόλα αυτά ας δώσουμε ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους που περνάνε αυτόν τον Γολγοθά”.

Mπορείτε να βρείτε τη δωρεάν εφαρμογή εδώ.

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες.