Πίτσα με γαλλική μπαγκέτα

National French Bread Day σήμερα και τι καλύτερο από μια βραδιά πίτσας με μπαγκέτα!
Μια έξυπνη ιδέα, ώστε να έχει ο καθένας τη δική του ατομική πίτσα με αγαπημένες γεύσεις εύκολα και γρήγορα. Πάμε να φτιάξουμε πίτσα με γαλλική μπαγκέτα!

Θα χρειαστούμε:
1 μεγάλη μπαγκέτα, κομμένη στη μέση σταυρωτά και κατά μήκος (συνολικά 4 τεμάχια) 

Για γεύση Mαργαρίτα:
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά) ​​​​
νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)  

Για γεύση Πεπερόνι:
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι φέτες πεπερόνι

Για γεύση Κοτόπουλο BBQ:
1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και τοποθετούμε τα κομμάτια της μπαγκέτας με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Για γεύση Μαργαρίτα, αλείφουμε 2 κομμάτια μπαγκέτας με σάλτσα ντομάτας και βάζουμε από πάνω ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και βασιλικό.
Για γεύση Πεπερόνι, αλείφουμε 2 κομμάτια μπαγκέτας με σάλτσα ντομάτας και βάζουμε από πάνω ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και φέτες πεπερόνι.
Για γεύση Κοτόπουλο BBQ, αλείφουμε 2 κομμάτια μπαγκέτας με σάλτσα BBQ και βάζουμε από πάνω ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μοτσαρέλα και κρεμμύδι.
Μπορούμε να προσθέσουμε ζαμπόν, μπέικον, ψιλοκομμένα μανιτάρια, λεπτές φέτες πιπεριάς ή φρέσκιας ντομάτας και ό,τι άλλο θέλουμε.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, περίπου 10-12 λεπτά.
Προαιρετικά, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και απολαμβάνουμε! 

TIP
Η συνταγή είναι ενδεικτική για γεύσεις Μαργαρίτα, Πεπερόνι και Κοτόπουλο BBQ, αλλά δεν διστάζουμε να χρησιμοποιήσουμε και να συνδυάσουμε υλικά που αγαπάμε ή που έχουμε στο ψυγείο μας. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και αυτοσχεδιάζουμε!