Προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας το σχολικό bullying

H 6η Μαρτίου έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Με αφορμή την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying, το ΚΜΟΠ αφιερώνει για μία ακόμη χρονιά τον μήνα Μάρτιο σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

 6ος φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό #6»

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, το Live Without Bullying σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό #6» μεταξύ του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Μικτής Ομάδας Καλαθοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», στην Αλεξανδρούπολη. Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν περίπου 1.000 μαθητές και μαθήτριες, ενώ χαιρετισμό πρόκειται να απευθύνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Φωταγώγηση δημοτικών κτιρίων στα χρώματα του Live Without Bullying

Επιπλέον, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου θα φωταγωγηθούν Δημαρχεία, αλλά και άλλα δημόσια κτίρια της χώρας με χρώμα πράσινο, που είναι το «χρώμα της ελπίδας», υπενθυμίζοντας έτσι τη σημασία της ψυχικής ενδυνάμωσης που είναι απαραίτητη για τα παιδιά και τους εφήβους και κυρίως για τα άτομα που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά εκφοβισμού.

Οι δράσεις και εκδηλώσεις του Live Without Bullying είναι δωρεάν και με ελεύθερη είσοδο.

Στο website και στα social media του Live Without Bullying μπορείτε να ενημερώνεστε και για άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου.

Πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης

Το Live Without Bullying δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παιδιά και ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα bullying.

Από την έναρξη της λειτουργίας της, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το LWB, έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ, για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Πρόσφατα υπεγράφη αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του Live Without Bullying στους αθλητικούς χώρους, καθώς και με την ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού και σχολικού εκφοβισμού  παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, η COFACE Families Europe έχει χαρακτηρίσει τη δράση ως βέλτιστη πρακτική για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στην Ευρώπη.