ΤikTok: Η Eυρωβουλή, η Εurovision και ο CEO που έκανε πρακτική στην startup Facebook…

Το TikΤok σε νέες περιπέτειες! To πιο… θορυβώθες από τα social media βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα και διχάζει. Μήπως τελικά λατρεύουμε να το μισούμε;

Οι ευρωβουλευτές πάντως δείχνουν ανέτοιμοι να το απαγορεύσουν, κυρίως επειδή το Tik Tok απευθύνεται στην γενιά Ζ. Παρόλο που το προσωπικό του Κοινοβουλίου έλαβε εντολή για διαγραφή της εφαρμογής από όλες τις συσκευές εργασίας έως τις 20 Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη της άνοιξης του 2024! Άλλωστε 125 εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν πολύ ενεργά την εφαρμογή. Στην αντίπερα όχθη, οι δημοσιογράφοι του BBC έχουν λάβει εντολή να διαγράψουν την εφαρμογή από τα εταιρικά τηλέφωνα.

Τι είναι το Douyin και ποια η σχέση του με το TikTok

To ΤikTok αναπτύχθηκε με κινεζική τεχνολογία αλλά δεν είναι προσβάσιμο στην Κίνα. Αντίθετα, στην Κίνα υπάρχει μια διαφορετική έκδοση του TikTok – μια “αδελφή εφαρμογή”, το Douyin, που ξεκίνησε πριν από το TikTok. Και τα δύο ανήκουν στη μητρική εταιρία ByteDance.

Το Douyin έχει 600 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα και είναι μια εφαρμογή για σύντομα βίντεο. Κυκλοφόρησε το 2016, έγινε viral και ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας χρημάτων για την ByteDance, με έσοδα από την ενημέρωση εντός εφαρμογής και τη ζωντανή ροή.

Σου Ζι Τσιού: Ποιος είναι ο CEO του TikTok

O Σου Ζι Τσιού γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη το 1983. Ο πατέρας του ήταν οικοδόμος και η μητέρα του λογίστρια. Σπούδασε οικονομικά στο δημόσιο πανεπιστήμιο University College London (UCL) και εργάστηκε ως επενδυτικός τραπεζίτης για την Goldman Sachs, στο Λονδίνο.

Το 2008 εγγράφηκε στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ και τότε ήταν που έκανε πρακτική άσκηση στην -τότε- startup τεχνολογίας Facebook. Μετά τις σπουδές του ο Τσιού για μια δεκαετία εργαζόταν στην εταιρία επιχειρηματικού κεφαλαίου DST Global, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Στη DST Global, ο Τσιού ηγήθηκε μιας ομάδας που επένδυσε στην ByteDance, το 2013. Το 2015 έγινε CFO της Xiaomi. Τον Μάρτιο του 2021, o Τσιού εντάχθηκε στη μητρική εταιρία του TikTok, την ByteDance με έδρα την Κίνα, ως οικονομικός διευθυντής. Τον Μάιο του ίδιου έτους διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της TikTok.

To ΤikTok Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Κάθε χρόνο, η κοινότητα του TikTok αγκαλιάζει αυτήν την εμβληματική γιορτή της μουσικής και του πολιτισμού δημιουργώντας trends για τη Eurovision που απογειώνονται παγκοσμίως, εμπνευσμένα από τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που αγαπούν. Με πάνω από 7,8 δισεκατομμύρια προβολές του χάσταγκ #Eurovision ήδη, ο διαγωνισμός για το 2023 θα είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Φέτος, η Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ για λογαριασμό της Ουκρανίας, η οποία κέρδισε τον Διαγωνισμό χάρη στην Kalush Orchestra το 2022. Η Ουκρανία θα γιορτάζεται και θα εκπροσωπείται σε όλο τον Διαγωνισμό.

Ως Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας για δεύτερη χρονιά, το TikTok θα γίνει και πάλι ο προορισμός για όλα όσα αφορούν στη Eurovision. Από ειδικά δημιουργημένες ζωντανές ροές και αποκλειστικές παραστάσεις στην εφαρμογή, μέχρι μουσικές λίστες και παρασκήνια, το TikTok θα φέρει την κοινότητα στην καρδιά αυτού που κάνει τη Eurovision το πιο δημοφιλές, αγαπητό και διάσημο μουσικό γεγονός στον κόσμο.