Η πιο εύκολη συνταγή Burrito

National Burrito Day σήμερα και αυτή είναι πραγματικά η πιο εύκολη συνταγή για μπουρίτο!

Θα χρειαστούμε:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (ή ξερά)
200 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβας)
4 κ.σ. καλαμπόκι σε κόκκους (κονσέρβας)
1 ½ φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
4-5 τορτίγιες, 25 εκ.
Προαιρετική γαρνιτούρα: κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαρούλι, ντομάτα σε κύβους, αβοκάντο ή γουακαμόλε.

Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις τορτίγιες).
Μοιράζουμε το μίγμα στο κέντρο κάθε τορτίγιας και τυλίγουμε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες για να μην χυθεί η γέμιση (προσέχουμε να μην φτάνει η γέμιση μέχρι τις άκρες, ώστε να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα οι τορτίγιες).
– Βάζουμε τις τορτίγιες σε λαδωμένο ταψί ή πιρέξ με την ένωση προς τα κάτω.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
– Σβήνουμε τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε λίγο ακόμα μέσα στο φούρνο να πάρουν χρώμα (δεν θέλουμε να ξεραθούν).
Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και σερβίρουμε με όποια γαρνιτούρα προτιμάμε.

Tip
Αντί για κιμά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένο κοτόπουλο.