National Burrito Day σήμερα και αυτή είναι πραγματικά η πιο εύκολη συνταγή για μπουρίτο!
Θα χρειαστούμε:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (ή ξερά)
200 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβας)
4 κ.σ. καλαμπόκι σε κόκκους (κονσέρβας)
1 ½ φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
4-5 τορτίγιες, 25 εκ.
Προαιρετική γαρνιτούρα: κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαρούλι, ντομάτα σε κύβους, αβοκάντο ή γουακαμόλε.
Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
– Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις τορτίγιες).
– Μοιράζουμε το μίγμα στο κέντρο κάθε τορτίγιας και τυλίγουμε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες για να μην χυθεί η γέμιση (προσέχουμε να μην φτάνει η γέμιση μέχρι τις άκρες, ώστε να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα οι τορτίγιες).
– Βάζουμε τις τορτίγιες σε λαδωμένο ταψί ή πιρέξ με την ένωση προς τα κάτω.
– Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
– Σβήνουμε τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε λίγο ακόμα μέσα στο φούρνο να πάρουν χρώμα (δεν θέλουμε να ξεραθούν).
– Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και σερβίρουμε με όποια γαρνιτούρα προτιμάμε.
Tip
Αντί για κιμά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένο κοτόπουλο.