Φτιάχνουμε πανεύκολα, νηστίσιμα μηλοπιτάκια!

Υγιεινά, δελεαστικά και ανάλαφρα με γέμιση από μελωμένο μήλο που λιώνει στο στόμα και υπέροχα αρωματισμένα με μπόλικη κανέλα. Και το καλύτερο: είναι νηστίσιμα! Πάμε να φτιάξουμε φανταστικά, πανεύκολα μηλοπιτάκια.

Θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
2 ποτήρια ηλιέλαιο
1 ποτήρι λευκό κρασί
800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες ζαχαροπλαστικής

Για τη γέμιση:
4 μήλα τριμμένα
2 κ.γ. κανέλα
2/3 ποτήρι ζάχαρη
λίγο κονιάκ ή ρούμι
3 κ.σ. καρύδια τριμμένα

ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Πώς γίνεται:
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και τα καρύδια.
– Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
– Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης στην παλάμη μας και το πιέζουμε ελαφρά να ανοίξει. Βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη τη ζύμη.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την ένωση προς τα κάτω (για να μην ανοίξουν καθώς θα ψήνονται).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!