Γεύσεις που θυμίζουν την Κωνσταντινούπολη και τις νοστιμιές της.
Μια σαλάτα γεμάτη νοστιμιά και βιταμίνες με εντυπωσιακή παρουσία που μπορεί να σταθεί σε κάθε οικογενειακό τραπέζι και ταιριάζει με πολλά πιάτα! Πάμε να φτιάξουμε εύκολη Πολίτικη σαλάτα.
Θα χρειαστούμε:
200 γρ. λάχανο λευκό
500 γρ. λάχανο κόκκινο
3 κοτσάνια σέλερι
2 σκελιδες σκόρδο
3 καρότα τριμμένα ή σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
χυμό από 1 λεμόνι
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ξύδι λευκό
100 γρ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Πώς γίνεται:
Ψιλοκόβουμε το μωβ και το λευκό λάχανο, το σέλερι, την πιπεριά, το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα καρότα, το χυμό λεμονιού, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο κι αφού περάσει μία ώρα ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τοποθετούμε ξανά τα λαχανικά στο μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λάδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ανακατεύουμε με τα χέρια τρίβοντάς τα μεταξύ τους για να πάνε παντού τα καρυκεύματα.
Συντηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη και κάθε φορά, βγάζουμε την ποσότητα που θέλουμε να σερβίρουμε, περιχύνουμε με ελάχιστο ξύδι (προαιρετικά), λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και συνοδεύουμε το φαγητό μας.
TIP
Απογειώνουμε τη γεύση -κατά το σερβίρισμα- προσθέτοντας στη σαλάτα κομματάκια μήλου και pecan.