To Ούζο Πλωμαρίου, κρατάει καλά κρυμμένο ένα μεγάλο μυστικό μέσα στο μικρό διάφανο μπουκάλι του, ένα πολύτιμο συστατικό, δώρο της ελληνικής γης στην καλύτερη εκδοχή του!
Τον περίφημο γλυκάνισο, το χαρακτηριστικό μυρωδικό του ούζου που ανάλογα με την ποιότητά του καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα.
Η καλλιέργεια του γλυκάνισου πρέπει να γίνει στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό και το καταρτισμένο προσωπικό της ποτοποιίας του Ούζου Πλωμαρίου με γνώμονα τον καιρό επιλέγει για τη σπορά του στο Λισβόρι της Λέσβου τη χρονική περίοδο που το χώμα είναι πιο εύφορο.
Τα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας βρέχονται από τον κόλπο της Καλλονής επομένως έχουν εξασφαλισμένη την απαραίτητη δροσιά που χρειάζονται, ειδικά τις περιόδους των παρατεταμένων νοτιάδων του καλοκαιριού ενώ το μικροκλίμα της συγκεκριμένης περιοχής δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσει ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο!
Για περίπου 3 μήνες ο καρπός ωριμάζει με την διαρκή φροντίδα των ανθρώπων της ποτοποιίας του Ούζου Πλωμαρίου σε ιδανικές συνθήκες. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η συγκομιδή του. Έπειτα ο γλυκάνισος αποξηραίνεται, συλλέγεται, κοσκινίζεται και τοποθετείται σε ειδικά σακιά που αποθηκεύονται με ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένο χώρο του αποστακτηρίου όπου η θερμοκρασία και η υγρασία ρυθμίζονται συνεχώς, 12 μήνες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, ώστε να διατηρείται φρέσκος με αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του.
Από τη σπορά του γλυκάνισου μέχρι και την απόσταξη, η αποσταγματοποιία κρατά ζωντανή την παράδοση που της κληροδότησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης. Με απόλυτο σεβασμό στα 129 χρόνια της ιστορίας του, το Ούζο Πλωμαρίου τιμά τον τόπο που το έφερε πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών και παράλληλα στηρίζει την τοπική κοινότητα, μιας και το γλυκόπιοτο απόσταγμα είναι γέννημα θρέμμα της Λέσβου.