Η ηθική μόδα συναντά την έμπνευση και την καινοτομία!

Αiki Diounot… γιατί οι νέοι ‘Ελληνες σχεδιαστές μόδας δεν αστειεύονται, όπως λέει η Xρυσάνθη Γκούρου που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Aiki Diounot, υποστηρίζοντας την αργή και ηθική μόδα και αγκαλιάζοντας τους νέους και ταλαντούχους σχεδιαστές.

 

Μιλήστε μας για το Aiki Diounot. Πώς το εμπνευστήκατε;

Το Aiki Diounot ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με στόχο να ντύσει τους fashion lovers με μοναδικές δημιουργίες ανερχόμενων Ελλήνων σχεδιαστών. Στόχος μας είναι κάθε σεζόν να εντοπίζουμε νέους Έλληνες σχεδιαστές, σχεδιαστές που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα κάτι δικό τους, και να κάνουμε πραγματικότητα την πρώτη τους συλλογή. Αυτή ήταν και η αρχική ιδέα. Να δώσουμε τον χώρο σε όλους τους σχεδιαστές να μας δείξουν το ταλέντο τους, να γνωριστούν στο κοινό με τις δημιουργίες τους και να αποκτήσουν μια βάση πάνω στην οποία θα μπορούν να χτίσουν την καριέρα τους και να κάνουν τα επόμενα βήματα. Έτσι, οι συλλογές τους που παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, κυκλοφορούν με το όνομα του σχεδιαστή για το Aiki Diounot και παρουσιάζουν την έμπνευση του δημιουργού με την εγγυημένη ποιότητα της τοπικής παραγωγής.

Αν έπρεπε να κλείσετε τη φιλοσοφία του Aiki Diounot σε μία φράση θα ήταν…

Οι νέοι Έλληνες σχεδιαστές δεν αστειεύονται.

Tι περιλαμβάνει η νέα συλλογή Sorbet Shades SS23;

Η συλλογή μας γι’ αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνει πολύ χρώμα. Έχουμε αυστηρές, structured γραμμές σε έντονα χρώματα και αντιθέσεις αλλά και έντονα φούξια και μπλε χρώματα σε ανακυκλωμένα πολυεστερικά υφάσματα για την απόλυτα καλοκαιρινή εμφάνιση που δεν περνάει απαρατήρητη. Πολύ ξεχωριστό είναι το print του αθηναϊκού τοπίου που χρησιμοποιήθηκε στη συλλογή εκτυπώνοντας φωτογραφία της ίδιας της σχεδιάστριας δημιουργώντας ένα γήινο city safari σκηνικό μέσα από λιτές, minimal γραμμές.

Πώς οραματίζεστε τη μόδα του μέλλοντος;

Το όραμά μου για τη μόδα του μέλλοντος είναι να συνεχίσουμε προς μια κατεύθυνση που ήδη φαίνεται να είναι τάση. Είναι πολύ ενθαρρυντική η στροφή που έχει γίνει στα μικρά brands, στις τοπικές παραγωγές. Σε αυτά τα βήματα θα ήθελα να κινηθούμε, να δίνεται χώρος σε νέους σχεδιαστές και ανεξάρτητα brands κι έτσι η δημιουργικότητα να μην καταπιέζεται κι η μοναδικότητα των σχεδίων να συναντά τη μοναδικότητα της προσωπικότητας όποιου τα επιλέγει.

info

Το Aiki Diounot κυκλοφορεί την 5η συλλογή του. Έρχεται να καινοτομήσει στην ελληνική μόδα, αποτελώντας το it destination στην ready-to-wear designer σκηνή, και μας προτρέπει να αποκτήσουμε ξεχωριστά, limited edition σχεδιαστικά κομμάτια, exclusively made για το Aiki Diounot. Διατηρώντας μικρές παραγωγές 100% Made in Greece, το Aiki Diounot εγγυάται για την ποιότητα αφήνοντας τους ταλαντούχους σχεδιαστές να εκφράσουν αβίαστα την έμπνευσή τους. Δείτε περισσότερα εδώ.