DOMa kids “Εργαστήριο ΠΛΑΤΕΙΑ”

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα DOMa kids βασίζεται σε πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες, και μέσω αυτοτελών εργαστηρίων με συγκεκριμένες θεματικές, ενθαρρύνει τα παιδιά να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον.

Παιχνίδι, έρευνα, παρατήρηση
Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, σε ηλικιακές υποομάδες των 6-8 και 9-12 ετών, γνωρίζουν τα στοιχεία του χώρου (γεωμετρικά, λειτουργικά, συμβολικά), διερευνούν βασικές έννοιες της αρχιτεκτονικής (κλίμακα και αναλογία, άξονες και συμμετρία, προοπτική και θέαση), αντλούν παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, την τέχνη, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τη μυθολογία, και συνθέτουν με βιωματικό τρόπο τις δικές τους προτάσεις.

Μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν αφήγηση και τεχνικές θεάτρου, χειροτεχνίες και κατασκευές, ζωγραφική, σχέδια και φωτογραφίες, τα παιδιά δοκιμάζουν τα όρια του χώρου, τον ρυθμό, την ισορροπία, το φως και τη σκιά, τις υφές και τα υλικά, το πλήρες και το κενό, την τάξη και την αταξία, προκειμένου να προσεγγίσουν τη σκέψη ενός αρχιτέκτονα.

Με αυτόν τον τρόπο, τα εργαστήρια DOMa kids ενθαρρύνουν την παρατηρητικότητα, την κριτική σκέψη και τη μνήμη, ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, ψυχαγωγούν.

Συντελεστές:
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Ιωάννα Ζαχαροπούλου
Σύμβουλοι:
Γεώργιος Α. Πανέτσος
Νίκος Σούλης
Εμψυχωτές:
Ειρήνη Πυρπάσου
Κατερίνα Σταμίδη

27 Μαΐου 2023, Σάββατο 10:30
28 Μαΐου 2023, Κυριακή 12:30
Πολυκατοικία Καλλιγά (1956) Κωνσταντίνου Καψαμπέλη (Ακαδημίας 8 & Κανάρη).