National Apple Pie Day αύριο (13/5) και φτιάχνουμε μια πανεύκολη μηλόπιτα που θα λατρέψετε. Δεν χρειάζεται φούρνο και ετοιμάζεται μέσα σε 30 λεπτά στο τηγάνι!
Θα χρειαστούμε:
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
Για τον χυλό:
100 γρ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
Πώς γίνεται:
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτοντας το 1 κ.γ. ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. Στρώνουμε τις φέτες μήλου από πάνω και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά).
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη με τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη βανίλια και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι, προσέχοντας να μην μετακινηθούν τα μήλα και σκεπάζουμε. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά και μετά γυρνάμε τη μηλόπιτα και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα, ζάχαρη άχνη και καρύδια.
Καλή μας απόλαυση!
Tip
Απογειώνουμε τη γεύση προσθέτοντας μια μπάλα παγωτό βανίλια κατά το σερβίρισμα.