Ένα υπέροχο και πανεύκολο επιδόρπιο που φτιάχνεται γρήγορα, δεν θέλει ψήσιμο και μπορεί να σερβιριστεί αμέσως ή την επόμενη μέρα.
Θα χρειαστούμε:
8 μπισκότα βουτύρου
300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
6 κ.σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή φράουλα
λίγα σμέουρα, μούρα ή φράουλες για γαρνίρισμα
Πώς γίνεται:
Βάζουμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα, τα “πατάμε” με έναν πλάστη μέχρι να σπάσουν και τα μοιράζουμε σε δύο ποτήρια γλυκού.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το ξύσμα λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και μοιράζουμε το μίγμα στα ποτήρια, πάνω από τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και το χυμό λάιμ και το μοιράζουμε πάνω από κάθε cheesecake.
Γαρνίρουμε με ολόκληρα φρούτα του δάσους ή φράουλες και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε.
TIP
Αν τα ποτήρια μας είναι μικρά, μοιράζουμε το γλυκό σε περισσότερα από δύο.