IX mou: Oι Έλληνες φοιτητές που δημιούργησαν την πρωτοποριακή εφαρμογή!

To IX mou έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το όχημά μας σε άριστη κατάσταση. Οι φοιτητές που βρίσκονται πίσω από την πρωτοποριακή all-in-one εφαρμογή μίλησαν στο Say Yes to the Press.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το IX mou και ποια είναι η φιλοσοφία του;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσαμε ως φοιτητές στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, παρατηρήσαμε ότι πολλοί Έλληνες οδηγοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην παρακολούθηση εξόδων, ετήσιων χρεώσεων, συντήρησης, αλλά και στη διαχείριση των οχημάτων τους, λόγω της έλλειψης μιας εύχρηστης, all-in-one εφαρμογής από το smartphone τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές ζημιές, προβλήματα συντήρησης, ακόμη και μη ασφαλείς πρακτικές οδήγησης.
Πιστεύουμε ότι κάθε οδηγός αξίζει πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο εργαλείο που μπορεί να τον βοηθήσει να διατηρήσει το όχημά του σε άριστη κατάσταση.
Με «ToIXmou», στοχεύουμε να προσφέρουμε τη λύση που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των Ελλήνων οδηγών. Η εφαρμογή θα παρέχει μια φιλική προς τον χρήστη διεπαφή που επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν τη συντήρηση του οχήματός τους, να προγραμματίζουν ραντεβού για service, ΚΤΕΟ, ή ακόμα και βουλκανιζατέρ για αλλαγή ελαστικών και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν απαιτείται συντήρηση. Επιπλέον, η εφαρμογή θα συνδέει τους οδηγούς με τα κοντινά τους κέντρα service.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην ιδέα ότι η τεχνολογία, πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των ανθρώπων. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων οδηγών ευκολότερη, ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη. Με το «ToIXmou», https://toixmou.com, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα οδηγών που θα ενδυναμώνονται και θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, για την κατάσταση των οχημάτων τους.

Γρηγόρης Λεύκελης | Chief Executive Officer
Αναπτύσει το Business Model & επιβλέπει την ανάπτυξη της εφαρμογής
greg@toixmou.com

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής και πού συνίσταται η καινοτομία του;

Η εφαρμογή «To IX mou» προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων στους Έλληνες οδηγούς, ξεκινώντας από μια εύχρηστη πλατφόρμα που τους βοηθά να διαχειρίζονται τα οχήματά τους πιο αποτελεσματικά. Η εφαρμογή θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων προληπτικών ειδοποιήσεων ζημιών, υπενθυμίσεων συντήρησης και ηλεκτρονικής διαχείρισης του οχήματος.

Η καινοτομία της εφαρμογής έγκειται στον προσαρμοσμένο σχεδιασμό της για την ελληνική αγορά, τη μοναδική της λειτουργία SOS, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης οχήματος και τη σύνδεση των οχημάτων κάθε χρήστη μέσω ψηφιακής διακυβέρνησης (myAuto).
Οι συνεργασίες B2B της εφαρμογής με κέντρα εξυπηρέτησης, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ είναι κάποια επιπλέον πλεονέκτημα που την ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Πέτρος Τσάτσης | Chief Technical Officer
Διαχειρίζεται τις τεχνικές προδιαγραφές του project
petros@toixmou.com

Αυτά τα χαρακτηριστικά, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως με «ToIXmou», οι Έλληνες οδηγοί μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των οχημάτων τους, των εαυτών τους και των οικείων τους. Η εφαρμογή αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη επιχειρηματική ιδέα που καλύπτει μια πραγματική ανάγκη στην ελληνική αγορά για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή διαχείρισης αυτοκινήτου.

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και οι στρατηγικές συνεργασίες της εφαρμογής την καθιστούν ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης οχημάτων στην Ελλάδα. Τα έσοδα μέσω συνδρομών και προμηθειών από κέντρα εξυπηρέτησης είναι ο πρωταρχικός μας τρόπος εσόδων, ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα να επεκταθούμε σε νέες ευκαιρίες εσόδων, καθώς και νέες αγορές, μέσω της συνεχόμενης αναζήτησης αναγκών των χρηστών της εφαρμογής και των συνεχών ενημερώσεων.

Ιωάννης Μαυροδήμος | Chief Financial Officer
Διαχειρίζεται την Οικονομική Στρατηγική του project
giannis@toixmou.com

Μιλήστε μας για τον διαγωνισμό Junior Achievement Greece όπου συμμετέχει IX mou.

Ο διαγωνισμός του Junior Achievement Greece, #jastartupgr2023, είναι μια ετήσια εκδήλωση που στοχεύει να ενθαρρύνει νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες.

Φέτος, περήφανα, συμμετέχει και “Το IX mou” στον διαγωνισμό, καθώς πιστεύουμε ότι η εφαρμογή μας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες οδηγοί διαχειρίζονται τα οχήματά τους. Ο διαγωνισμός μας παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ιδέα μας και να λάβουμε σχόλια από ειδικούς του κλάδου, τα οποία θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε σαν ομάδα και να βελτιώσουμε το προϊόν μας. Επιπλέον, η
πρόκληση της διαδικτυακής ψηφοφορίας #OnlineVotingChallenge μέσω Facebook, μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με το κοινό και να το ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με την εφαρμογή μας, καθώς και τη σημασία της ασφαλούς και υπεύθυνης οδήγησης. Το κοινό μπορεί να ψηφίσει εδώ!

Είμαστε ενθουσιασμένοι που παίρνουμε μέρος σε αυτό το διαγωνισμό και προσβλέπουμε στην ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά στην ελληνική αγορά.

Ηλίας Παναγόπουλος | Chief Marketing Officer
Διαχειρίζεται τις Στρατηγικές Marketing του project
ilias@toixmou.com